Hoger in de zoekresultaten

 

Websites die hoog staan in de zoekresultaten krijgen veel meer bezoekers (en potentiële klanten) dan websites die moeilijk te vinden zijn in Google. Mensen zijn van nature lui en klikken op de eerste resultaten die ze vinden. 71,33% van de zoekopdrachten klikt op de eerste pagina (positie 1 t/m 10) (bron: Advances Web Ranking 2014). Als jouw website of webshop daar tussen staat krijg je veel meer bezoekers dan als je op een andere pagina staat.

Hoger in de zoekresultaten internet marketing

Hoe werkt hoger in de zoekresultaten komen?

Om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komen te staan wordt je website door Google beoordeeld op meer dan 200 factoren. Dat klinkt veel, maar als je Google’s visie in je achterhoofd houdt zijn veel factoren logisch. Google wil haar bezoekers de meest relevante informatie bieden. Daarnaast vindt ze het ook belangrijk dat de website technisch goed in elkaar zit. En ook populariteit speelt een grote rol. In deze drie categorieën kun je de 200 factoren verdelen. 

zoekmachine-optimalisatie2

Wat kun je zelf doen om hoger in Google te staan?

Er zijn een hoop zaken die je zelf kunt doen om de vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren. Er bestaat geen gouden tip en met voldoen aan een paar factoren kom je niet heel ver. Maar als je zoveel mogelijk tips toepast kom je steeds een stukje verder. Op termijn zul je je website zien groeien. Met nadruk op termijn, want het verbeteren van je positie aan de linkerkant van Google kan soms maanden duren. Meestal zie je na 2-3 maanden de eerste resultaten.

Hieronder een kleine lijst van punten die in een korte tijd te realiseren zijn:

 • Geef elke pagina een titel en maak hier een H1 van
 • Zet het belangrijkste zoekwoord aan het begin van je H1
 • Gebruik tussenkoppen in je tekst (H2, H3, H4…)
 • Plaats ook hier het belangrijkste zoekwoord in
 • Schrijf voor je bezoeker en niet voor Google
 • Zorg voor zoveel mogelijke relevante informatie over je dienst of product
 • Gebruik zoekmachinevriendelijke URL’s
 • Zorg dat er social media buttons op je website of webshop te vinden zijn
 • Een sitemap.xml is belangrijk voor Google
 • Ook een robots.txt mag tegenwoordig niet ontbreken
 • Gebruik Google Analytics om je bezoekersstatistieken te meten
 • Zorg dat je website niet tergend langzaam is

Lees meer doe-het-zelf tips over het verbeteren van je vindbaarheid (volgt nog)

Wat kost hoger in Google staan?

Je kunt twee dingen doen: het zelf doen of het uitbesteden. Als je zelf aan de slag gaat met het verbeteren van je vindbaarheid kost het je vooral veel tijd. Dat komt omdat je op zoek moet naar de beste manier (en er is online zo veel over te lezen…) of je besteedt het uit aan een bedrijf die veel ervaring heeft met het verbeteren van vindbaarheid. Door snel en effectief te werken weten zij vaak in no-time je vindbaarheid te verbeteren. Dat scheelt jou een hoop tijd waarin je meer klanten had kunnen bedienen. Bij Valdi Internet Marketing kun je de vindbaarheid van je website volledig laten verbeteren vanaf slechts € 89,- per maand.

Wat levert hoger in Google staan op?

Aan het begin van deze pagina kon je zien dat 71,33% van de zoekers klikt op de zoekresultaten op de eerste pagina. De eerste positie krijgt ruim 30% van de bezoekers. Stel dat er 1.200 op een dienst zoeken die jij levert en stel dat jij op de eerste positie van Google komt te staan. 360 zoekers klikken dan op jouw website. Als je uitgaat van een conversiepercentage van 5% betekent het dat je er maandelijks 18 klanten bij zou krijgen. Wat zou dat voor jouw onderneming betekenen?

Waarom uitbesteden?

Door de werkzaamheden uit te besteden kun jij je bezig houden met je eigen onderneming. Langzaam zul je zien dat je website omhoog klimt in de zoekresultaten en je zult steeds meer reacties in je e-mail ontvangen. Daardoor heb je weinig tijd om je bezig te houden met het verbeteren van je vindbaarheid. Je website wordt een inkomstenbron in plaats van een visitekaartje.

Wat zijn de ervaringen van hoger in Google staan?

“Dankzij internet marketing hebben wij het veel drukker! We staan in onze regio op positie 1 in Google en daardoor weten onze nieuwe klanten ons snel te vinden.”

Ben je nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een goede vindbaarheid voor jouw website of webshop kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier kosteloos en vrijblijvend in. Wij nemen binnen 2 dagen contact met je op om je de mogelijkheden voor jouw website of webshop te laten zien. En vind je het interessant? Dan gaan we voor je aan de slag.

Nu gratis offerte aanvragen kosteloos-en-vrijblijvend
Ben je klaar voor meer bezoekers? Nu gratis offerte aanvragen